Cum de a alege Gazduire server dedicat

Serverele dedicate oferă mult mai multă putere și caracteristici decât gazdă partajată sau VPS, dar atunci când decideți cu privire la web hosting dedicat pentru servere, este critical să luați în considerare o serie de lucruri înainte de a lua saltul. Nici doi furnizori de gazduire nu sunt la fel, deci este important ca daca un pret pare prea bun pentru a fi adevarat, probabil ca veti primi intr-un fel un serviciu de calitate inferioara.

În interiorul unui server dedicat

Calitatea hardware-ului

Din instant ce veți închiria un întreg server fizic, este essential să plătiți pentru hardware de bună calitate și nu o grămadă de componente vechi treatment au fost aruncate împreună într-un șasiu metalic vechi. În schimb, aveți grijă de serverele dedicate cu HDD-uri de nivel enterprise sau chiar SSD-uri.

Căutați o referire la un server de marcă, cum ar fi Supermicro, HP sau Dell. Toate acestea sunt mărci de calitate de server.

Opțiuni de asistență

Aproape fiecare furnizor dedicat de internet hosting va oferi suport la un anumit nivel, dar nivelul genuine de suport va varia de la gazdă la gazdă. Iată câteva considerații pe treatment trebuie să le encounterți atunci când comparați suportul:

Ce se întâmplă dacă aveți o dilemmaă? Echipa lor de asistență este ușor accesibilă prin intermediul unui bilet de asistență, al unui telefon sau al unui chat Are living?
Furnizorul de servicii de găzduire pe care îl căutați oferă asistență non-cease?
Treatment sunt momentele de răspuns ale acestora pe fiecare canal de suport?
Echipa lor de suport poate ajuta cu adevărat problema dvs. sau se comportă ca niște roboți, pur și simplu vă conectează la Wiki sau File.A.Q. articol, mai degrabă decât rezolvarea problemei dvs.?
Pentru a evalua punctele three și 4, ar fi o idee bună să trimiteți câteva întrebări de pre-vânzare echipei de asistență pentru a afla cât timp este nevoie pentru a obține un răspuns la întrebările dvs. și, de asemenea, dacă răspunsurile sunt de ajutor!

Indiferent de motivul pentru alegerea serverului dedicat internet hosting, suportul ar trebui să fie un variable-cheie.

Garanții de înlocuire hardware (SLA and so forth.)
Acestea sunt oferite de centre de day furnizorilor de servicii de găzduire și apoi de la furnizorii de servicii de găzduire până la clientul final. Semnificația acestor garanții este că, dacă aveți o issueă, furnizorul de servicii de gazduire site gazduire sau datacenterul care găzduiește serverul dvs. va oferi să înlocuiască components-ul eșuat (sau defecțiune) într-un anumit interval de timp.

Dacă vă uitați în jur la compararea furnizorilor dedicați de web hosting, veți începe să observați că furnizorii mai ieftini au SLA (Support Stage Agreements) mai lungi pentru înlocuirea components-ului, cum ar fi HDD-urile defecte. Deci, este întotdeauna o idee bună să aflați aceste informații, altfel ați putea afla doar că gazda dvs. are un SLA sărac atunci când vă aflați într-o situație în treatment aveți nevoie de o înlocuire urgentă.

Există și alte SLA-uri, cum ar fi disponibilitatea rețelei și disponibilitatea energiei. Ar trebui să căutați o gazdă care oferă 99,9% + pe fiecare dintre acestea.

Server Supermicro Dedicat

Opțiuni application

Sistem de operare
Oferă toate principalele distribuții Windows & Linux? Dacă acestea oferă doar Linux, probabil că echipa de asistență nu va putea să vă ajute cu problemele legate de Windows, chiar dacă puteți instala un sistem de operare personalizat. Căutați un furnizor de gazduire care oferă toate sistemele de operare principale, deși ar trebui să plătiți o taxă lunară suplimentară pentru sistemele de operare Windows, deoarece acestea necesită o licență plătită.

Panou de Management

Ce panouri de Command diferite sunt oferite? Logo-ul cPanel

În timp ce un furnizor de gazde ar fi putut construi propriul panou de Handle, este de obicei cel mai bine să optezi pentru unul dintre panourile bine cunoscute, cum ar fi cPanel / WHM (WebHost Supervisor) sau Plesk. În acest fel, dacă vreodată trebuie să vă mutați web page-urile Internet departe, va fi mult mai simplu.

Dacă nu ați folosit un panou de Handle înainte de a gestiona serverul și internet site-urile asociate, ar trebui să încercați cu siguranță unul. Vă recomandăm cPanel / WHM, deoarece acesta este panoul de Regulate principal din industrie și oferă o gamă largă de caracteristici, cum ar fi crearea / gestionarea de cont, gestionarea e-mailului, backup-urile la nivel de server (către un server FTP la distanță, Amazon S3 etcetera.) , și de gestionare a securității. O recordă completă a funcțiilor poate fi găsită aici pe site-ul oficial cPanel.

Software program suplimentar

Poate furnizorul dvs. de internet hosting să instaleze application suplimentar, cum ar fi Softaculous (software package de instalare cu one clic), WHMCS (program de facturare) etcetera. dacă este necesar? Deși ați putea să cumpărați licențe software și să instalați singur software-ul, este bine să știți că gazda dvs. poate confront acest lucru dacă este necesar.

Migrarea de pe un server dedicat existent
Poate furnizorul de găzduire să vă ajute în procesul de migrare? Dacă întrebați, mulți vor fi mai mult decât mulțumiți de acest lucru pentru dvs. După cum sa Gentlemenționat mai sus, dacă utilizați unul dintre panourile de Regulate bine-cunoscute, acest proces va fi mult mai immediate și mai ușor.

Dacă gazda Website refuză complet să vă ajute în vreun fel, probabil că este mai bine să stați departe, deoarece ar putea avea această atitudine față de orice probleme pe care le întâmpinați.

Calitatea rețelei și timpul de funcționare
Timico Datacenter NOC

Chiar dacă hardware-ul de server are un regular bun și datacenterul în care este localizat serverul dvs. are o garanție bună pentru înlocuirea hardware-ului, dacă rețeaua suferă de pierderea pachetului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *